تاریخچه شرکت صنایع شیر ایران
اولین بار طراحی تولید و بستهبندی شیر و محصولات لبنی با هدف بهبود تغذیه و بهداشت مردم و توسعه صنعت دامپروری در سال 1333 ارائه شد. اجرای این طرح بعد از تأیید وزارت بهداری و موسسه یونیسف، وابسته به سازمان ملل، تصویب شد. پس از احداث ساختمان کارخانه و خرید و نصب ماشین آلات خط تولید، کارخانه شیر پاستوریزه ایران با ظرفیت روزانه 45 تن، در آبان سال 1336 رسماً افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
محصولات کارخانه شامل شیر پاستوریزه در شیشههای یکدوم و یکچهارم لیتری، شیرکاکائو در شیشه یکچهارم لیتری، ماست شیشهای یکسوم لیتری در دو نوع کمچرب و پرچرب، دوغ شیشهای یکدوم لیتری، بستنی لیوانی 100 گرمی، بستنی کیلوئی در انواع مزهها، پنیر ماست،شیر،پنیر بستهبندی در حلب، پنیر پروسس، کره، پنیر خامهای و کشک بود.
در سال 1349 کارخانه با افزایش شدید شیر خام روبهرو شد، به منظور حل مشکل شیر خام دریافتی و بر اساس اهداف کارخانه، طرح توزیع شیر رایگان در مدارس تهیه و توسط دولت تصویب شد. با توجه به لزوم افزایش ظرفیت کارخانه، احداث واحدهای جدید آغاز و کارخانههای تولید شیر پاکتی استریل با ظرفیت 5/5 تن در ساعت، در سال 1350 و کارخانه پانصد تنی و غذای کودک در سال 1355 بهرهبرداری شدند.
سال 1352 شرکت تهیه و توزیع شیر ایران با سرمایه بانکهای صنعت و معدن و کشاورزی تأسیس شد و در کارخانههای آن با شیر خشک و کره وارداتی شیر بازساخته تولید و در بستهبندی پاکتی سهگوش به مدارس ارائه میشد. در سال 1358 شورای انقلاب اسلامی لایحهای را تصویب کرد که بر اساس آن شرکت سهامی تهیه و توزیع شیر ایران و شرکتهای وابسته به آن (شرکتهای شیر منطقهای فارس، کرمان، خراسان، تبریز، زنجان، رشت، همدان، خرمآباد، شوش دانیال و گرگان) ادغام شدند و مقر اصلی آن در تهران قرار گرفت.